Ons bedrijf is opgericht in 1956 als zelfstandig opererend constructiebedrijf door dhr. L.H. van de Molen. Het bedrijf vestigde zich aan de Nijverheidsstraat te Gouda alwaar het een naam verwierf als toeleverancier van hijs- en hefmaterialen alsmede laadbomen en mastconstructies.

Gouda Constructie pand
Gouda Constructie pand

Medio 1990 is de werknaam Gouda b.v. gewijzigd in Endenburg Constructie omdat deze beter aansloot bij de activiteiten en de samenwerking met Endenburg b.v.. Medio 2006 heeft er een aandeelhouderswisseling plaats gevonden en is tevens besloten dat er gezocht zou gaan worden naar een nieuw en groter bedrijfspand, omdat er op de Nijverheidsstraat geen uitbreidingsmogelijkheden voorhanden waren.

In 2007 is besloten om een nieuw bedrijfspand te bouwen op het nieuwe industrieterrein “Gouwe park”te Moordrecht. Tevens is besloten om de oude bedrijfsnaam weer in ere te herstellen en te wijzigen in Gouda Constructie b.v..

De nieuwe hal heeft een oppervlakte van 1500 m²  en een buitenterrein van 500 m². Er zijn 4 bovenloopkranen van elk 12,5 ton met een overspanning van 14 mtr. en een hijshoogte van 8,5 mtr., 2 brede toegangsdeuren van elk 6 mtr breed, lasdampafzuiging en een ringleiding voor gas, zuurstof, lucht en menggas (CO²). Ook zijn in de fabrieksvloer 6 zware balken ingestort waar een belasting op gezet kan worden van 50 ton.

Een goede inrichting en voldoende machines maken dit een moderne werkplaats waardoor de toekomst met vertrouwen tegemoet gezien kan worden en er producten kunnen worden vervaardigd van hoge kwaliteit.

Gouda Constructie hijsbalk